Η εκπληκτική τοπική κουζίνα της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη είναι γνωστή για την εκπληκτική τοπική κουζίνα της. Η φάβα του νησιού, η ρεβυθάδα, οι τοματοκεφτέδες, είναι μερικές μόνο από τοπικές σπεσιαλιτέ, που κάθε επισκέπτης πρέπει να δοκιμάσει. Τα τοπικά προϊόντα Σαντορίνης, βιολογικά και μη, όπως και οι διάσημες μικρές τομάτες του νησιού, έχουν μοναδική γεύση αφού καλλιεργούνται σε ένα πλούσιο, αν και ηφαιστειογενές, έδαφος.

Το ξενοδοχείο 9 Muses -που προσφέρει διαμονή με ημιδιατροφή και πλήρη διατροφή στους επισκέπτες του- είναι ο ιδανικός προορισμός για τους γευσιγνώστες, αφού διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια στη Σαντορίνη: την Τερψιχόρη. Για την προετοιμασία των πιάτων χρησιμοποιούνται τα πιο φρέσκα, τοπικά βιολογικά προϊόντα της Σαντορίνης, ενώ οι συνταγές ακολουθούν τους κανόνες της Μεσογειακής κουζίνας.

Η Τερψιχόρη θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια gourmet της Σαντορίνης. Ο σεφ και η ομάδα του ετοιμάζουν για τους επισκέπτες καθημερινά υπέροχα πιάτα από την τοπική και τη Μεσογειακή κουζίνα. Το περιβάλλον είναι πραγματικά ειδυλλιακό, αφού αυτό το μοναδικό εστιατόριο στη Σαντορίνη έχει θέα τόσο στη μεγάλη πισίνα του ξενοδοχείου, όσο και στη βαθυγάλαζη θάλασσα.

Βιολογικά προϊόντα, χόρτα, μεσογειακά τοπικά οπωροκηπευτικά, καθώς και καρυκεύματα από το νησί αποτελούν τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των πιάτων. Η Τερψιχόρη, από τα καλύτερα εστιατόρια gourmet στη Σαντορίνη, διαθέτει μενού a la carte,με πολλές γευστικές προτάσεις και επιλογές. Στο ξενοδοχείο 9 Muses, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επιλέξουν διαμονή με ημιδιατροφή ή και πλήρη διατροφή, την οποία απολαμβάνουν σε αυτό το εστιατόριο με την υποδειγματική εξυπηρέτηση και το άψογο περιβάλλον.

Στο εστιατόριο Τερψιχόρη του 9 Muses resort μπορείτε να απολαύσετε:

  • Πρωινό (Αμερικάνικου τύπου): 07:30-10:30
  • Μεσημεριανό (μενού a la carte): 13:00-15:30
  • Δείπνο: 19:30-22:30
  • Καλάθι για μεσημεριανό: Διατίθενται καλάθια για μεσημεριανό κατόπιν συνεννοήσεως. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέχρι τις 7 το απόγευμα της προηγούμενης μέρας.